verwarming

Nieuw verwarmingssysteem nodig?

Na gemiddeld 15 jaar is het zover: jouw oude cv- of verwarmingsketel is aan vervanging toe. Je hebt dan waarschijnlijk een paar vragen. Uit welke systemen kan ik eigenlijk allemaal kiezen? Welke ketel levert een optimaal rendement? Wat kan ik daarmee besparen op mijn energiekosten? Deze vragen spelen uiteraard ook een rol bij de bouw van een huis of bedrijfspand.

RA Techniek is erkend dealer van ATAG: leverancier van betrouwbare verwarmingssystemen. We lichten de twee meest populaire systemen toe.

logo ATAG dealer RA Techniek Joure | Deskundige installateur

Cv’s van RA Techniek in beeld

Combiketel

Een HR-combi cv-ketel van ATAG levert verwarming en warm water. Dit is een combinatie tussen een geiser of boiler en een cv-ketel. Het toestel werkt met een voorraadboiler of een zogeheten ‘platenwisselaar’, die het water verwarmt wanneer er vraag naar is.

Een combiketel is zuinig, omdat er niet constant een grote hoeveelheid warm water op temperatuur wordt gehouden. Tegenwoordig plaatsen we in de meeste woningen een combiketel. Bijkomend voordeel: alle cv-ketels van ATAG zijn warmtepompbestendig.

Zonneboilercombi

Hecht je veel waarde aan het milieu en wil je duurzaam consumeren? Dan is een zonneboilercombi een goed idee. Dit verwarmingssysteem verwarmt de sanitaire voorzieningen (warm water) en het cv-water met zonnecollectoren. Valt er te weinig licht op de zonnecollectoren? Dan schakelt het systeem automatisch over naar het aanvullende verwarmingssysteem.

Handig om te weten: de ATAG Zonneboilercombi komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Vind je het lastig om te kiezen?

Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.