verwarming

Warmtepomp: duurzaam alternatief voor cv-ketel

Voor wie duurzaam wil wonen en werken, is een volledige warmtepomp een goede optie. Je kunt dan helemaal van het gas af en bespaart daarmee flink op jouw stookkosten. Zeker als je het combineert met zonnepanelen. De huidige generaties warmtepompen zijn vooral geschikt voor nieuwbouw.

RA Techniek werkt met de innovatieve en degelijke producten van Hitachi. Dit Japanse concern heeft al decennialang ervaring in koeltechniek. Diezelfde techniek gebruikt ze nu ook voor de verwarming van gebouwen. En met succes: het rendement van de Hitachi warmtepompen is een van de hoogste, jouw energiekosten dalen aanzienlijk.

Warmtepompen van RA Techniek

Hoe werkt een luchtwarmtepomp?

De Yutaki S Combi Single Splitoplossing werkt met een buitenunit die lucht aanzuigt en deze verwarmt. De compacte binnenunit, ongeveer zo groot als een hoge koelkast, garandeert een warm huis en warm water op elk gewenst moment. De boiler verwarmt tot maximaal 60°C.

De warmtepomp kan worden aangesloten op vloerverwarming of convectoren. Pluspunt: het systeem kan (via de convectoren) tevens koelen. Deze ‘alles-in-1’ warmtepomp is ook geschikt voor aansluiting op zonnepanelen.

Warmtepomp bij bestaande bouw

Hitachi heeft tevens modellen die je in een bestaand huis of kantoorgebouw – waar nog oude radiatoren aanwezig zijn – installeert. Dan is het belangrijk dat je een systeem kiest dat tot 80 graden verwarmt en dat het gebouw goed geïsoleerd is, anders is het rendement te laag.

De techniek hiervoor is nog steeds in ontwikkeling. Vraag daarom gerust naar de nieuwste inzichten.

Subsidie tot 2021 mogelijk

Wist je dat je tot 2021 subsidie kunt krijgen, als je een warmtepomp aanschaft? Bekijk de mogelijkheden op de site van de Rijksoverheid.

Heb je interesse of roept bovenstaande vragen bij je op?

Bel of mail gerust.